Categories
tr

Visual Studio 2005 ayarlarınızı nasıl yedekleyebilirsiniz

Aynı kişiselleştirme hesabını kullanarak birden fazla bilgisayarda Visual Studio’da oturum açtığınızda, ayarlarınız bilgisayarlarda senkronize edilebilir.

Senkronize Ayarlar

Varsayılan olarak, aşağıdaki ayarlar senkronize edilir:

Geliştirme ayarları. Visual Studio’yu ilk açtığınızda bir ayar koleksiyonu seçersiniz, ancak seçimi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Çevre Ayarları.

Kullanıcı tanımlı komut takma adları. Komut takma adlarının nasıl tanımlanacağı hakkında daha fazla bilgi için, Visual Studio komut takma adlarına bakın.

User-defined window layouts in Window >Pencere Düzenleri sayfasını yönetin.

The following options in the Tools >Seçenekler:

Theme and menu bar casing settings on the Environment >Genel Seçenekler Sayfası.

All settings on the Environment >Yazı Tipleri ve Renkler Seçenekleri sayfası.

All keyboard shortcuts on the Environment >Klavye Seçenekleri Sayfası.

All settings on the Environment >Sekmeler ve Windows Seçenekleri sayfası.

All settings on the Environment >Başlangıç Seçenekleri sayfası.

Metin düzenleyicisi seçenekleri sayfalarındaki tüm ayarlar, örneğin kod stili tercihleri.

XAML Tasarımcı Seçenekleri sayfalarındaki tüm ayarlar.

Belirli bir bilgisayardaki senkronize ayarları kapatın

Synchronized settings for Visual Studio are turned on by default. You can turn off synchronized settings on a computer by going to the Tools > Options > Environment >Hesaplar Sayfası ve Visual Studio’da imzalandığında ayarları cihazlar arasında senkronize etme.

Örnek olarak, “A” bilgisayarında Visual Studio’daki ayarları senkronize etmemeye karar verirseniz, bilgisayar “A” bilgisayarında yapılan ayar değişiklikleri “B” veya bilgisayar “C” bilgisayarında görünmez. Bilgisayarlar “B” ve “C” birbirleriyle senkronize olmaya devam edecektir, ancak bilgisayar “A” ile senkronize olmaya devam edecektir.

If you choose not to synchronize settings by deselecting the option on the Tools > Options > Environment >Hesaplar sayfası, aynı bilgisayarda sahip olduğunuz Visual Studio’nun diğer sürümleri veya sürümleri etkilenmez. Visual Studio’nun yan yana kurulumları, ayarlarını senkronize etmeye devam edecektir (seçeneği de işaret etmedikçe).

Visual Studio IDE ürünleri ve sürümlerinde ayarları senkronize edin

Ayarlar, yan yana yüklenen Visual Studio sürümleri ve sürümleri arasında senkronize edilir. Ayarlar ayrıca Blend for Visual Studio da dahil olmak üzere Visual Studio IDE ürünlerinde senkronize edilmiştir. Bununla birlikte, bireysel bir Visual Studio IDE ürününün Visual Studio ile paylaşılmayan kendi ayarları olabilir. Örneğin, “A” bilgisayarındaki Visual Studio için karışmaya özgü ayarlar, “A” veya “B” bilgisayarlarında Visual Studio ile paylaşılmaz.

Yan yana senkronize ayarlar

Araç penceresi düzeni gibi belirli ayarlar, Visual Studio’nun farklı yan yana yüklemeleri arasında paylaşılmaz.%userprofile%\Documents\Visual Studio 2017\Settings içindeki CurrentSettings. vssettings dosyası, %localappdata%\Microsoft\VisualStudio\15. 0_xxxxxxx\Settings benzeri, yüklemeye özel bir klasördedir.

Kuruluma özel yeni ayarları kullanmak için yeni bir kurulum yapın. Mevcut bir Visual Studio kurulumunu yükselttiğinizde mevcut paylaşılan konumu kullanır.

Şu anda Visual Studio’nun yan yana yüklemelerine sahipseniz ve yeni yüklemeye özel ayarlar dosyası konumunu kullanmak istiyorsanız şu adımları izleyin:

Visual Studio 2017 sürüm 15. 3 veya sonraki bir sürüme yükseltin.

Mevcut tüm ayarlarınızı %localappdata%\Microsoft\VisualStudio\15. 0_xxxxxxxx klasörünün dışındaki bir konuma vermek için Ayarları İçe ve Dışa Aktarma Sihirbazını kullanın.

VS 2017 için Geliştirici Komut İstemi’ni açın ve devenv /resetuserdata komutunu çalıştırın.

Visual Studio’yu açın ve kaydedilen ayarları dışa aktarılan ayarlar dosyasından içe aktarın.

Araç penceresi düzeni gibi belirli ayarlar, Visual Studio’nun farklı yan yana yüklemeleri arasında paylaşılmaz.%userprofile%\Documents\Visual Studio 2019\Settings içindeki CurrentSettings. vssettings dosyası, %localappdata%\Microsoft\VisualStudio\16. 0_xxxxxxx\Settings benzeri yüklemeye özel bir klasördedir.

Senkronize ayarları sıfırla

To reset all settings to their defaults, sign in to Visual Studio, and then select Tools >Ayarları İçe ve Dışa Aktarma Sihirbazı’nı açmak için Ayarları İçe ve Dışa Aktar. Tüm ayarları sıfırla’yı seçin ve ardından sihirbazın kalan adımlarını izleyin.